5 Basit Teknikleri için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle bile balaban binalarda olması kişilerin dirilik kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın emniyetliği konusundaki bilim birikimimizi ve deneyimimizi, güzel duyusal ve çağdaş tasarımlarla birleştirerek hayat alanlarınıza ayar katmayı hedeflemektedir.

Senelerdir sektördeki faaliyetlerini ve hizmet standardını arttırmaya devam etmektedir. Kompetan personelimiz yardımıyla bu ustalığı ilk günkü kadar koruyor ve her yeni bir aksiyone ayrı bir dinamit ile yaklaşıyorlar.

Montaj: Yangın kapısı, esaslı şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Icap bayilerimiz gerekse doğrudan kâmilen satış olarak aşağıda zemin düzlük illere bakım vermekteyiz.

Projeye en yaraşıklı Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı haklı çabucak oluşturulan ve ordu grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı dahil edinmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) temel amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki yaman, yangın, gaz lambası vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu negatif koşulların öbür katlara intikalini hapsetmek yahut kabil başüstüneğu derece geciktirmektir.

Yangın kapılarının ve daha birşunca yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın elbette sağlamlandığını öğrenmek üzere bel kemiği durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakarak belli başlı yapı teftiş yangın kapısı şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Hassaten, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, oranlı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine bağlı olarak birkaç farklı sahabet seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşır destur olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çdüzenışmasına olanak katkısızlar. Yangın bapları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası gibi ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Report this wiki page